Video advertising

Een steeds belangrijker en in toenemende mate populaire vorm van online advertising is video advertising. Het meest bekende voorbeeld van video advertising is YouTube advertising. Ook zien we steeds meer video content op social media als Facebook en Instagram en nemen ook de mogelijkheden bij onder andere RTL, SBS, Ster, etc toe.

Video advertising op YouTube
YouTube is een van de producten van Google. Het is dan ook vrij eenvoudig om via Google AdWords op YouTube te adverteren. Je hebt hiervoor een YouTube kanaal nodig en een Google Adwords account.

Verschillende video content

Video content neemt toe, in vele vormen. Verschillende vormen van content lenen zich ook perfect voor diverse toepassingen. Video kan ingezet worden om te informeren, enthousiasmeren, inspireren, en ga zo maar door. Actuele voorbeelden zijn vlogs, influencers, interactieve video’s en livestreams. Video leent zich ook perfect als online advertentie.

Hierbij is het belangrijk om te realiseren dat de wijze van mediaconsumptie in beweging is. Waar traditionele media een andere rol krijgt, neemt onder andere online video toe. De consumptie hiervan verschuift ook steeds meer naar mobiel en “onderweg”. Het antwoord hierop zien we onder andere terug in de toename van apps.

Video content voor online advertising

Gezien de veranderingen in consumentengedrag is het belangrijk dat ook de video content en de manier waarop dit aangeboden wordt hier op aansluit. Voor videocampagnes gericht op mobiel, is het in de meeste gevallen aan te raden om korte video’s in te zetten.

Met name in het geval van video’s die ingezet worden als advertentie op YouTube, is het advies ook om in de eerste seconden al duidelijk te maken wat de kernboodschap of call to action is. Bij TV commercials is dit vaak precies andersom, daar wordt een spanningsboog opgebouwd of zelfs nog een cliffhanger toegevoegd, om aan het einde van de commercial de climax te onthullen of aan te roepen tot actie.

Video advertising targeting

Een voordeel van video advertising is de mogelijkheid te hele specifieke targeting op basis van demografische gegevens, interessegebieden en koopintentie. Deze indicaties worden opgebouwd aan de hand van online gedrag van de doelgroep zonder dit naar een individu te herleiden. Wel is dit specifiek genoeg om heel gericht te kunnen targeten, en daarmee relatief gezien een budget efficiënter in te zetten. Bijkomend voordeel is de meetbaarheid en de mogelijkheid te integratie met andere online advertentiemogelijkheden als Google AdWords.

Hulp nodig bij een video campagne? Neem contact op!